saujana

hye sume….asalamualaikum…🙂

a’ah la…..saujana…..bukan saujana kumpulan nasyid yg kitorang jupe kat persada johor aritu…ni saujana nama tempat…..sbnonye smlm, aku ngan member2 aku attend satu lagi majlis berbuka puasa yg agak gempak gitu….ahhahhaaa….makan lagi…😛 mane la x gempak….mkn free bukan skali mase buke puase tu jek….kitorang mkn free 3x mlm tadi….sbnonye lebih tepat kalu aku kate…kitorang melantak sakan sebanyak 4x…..😛 wahahahhaaa….memang tujuan utama kitorang ialah nk MAKAN…..🙂

majlis ni di buat kat umah MB Johor. Yg bestnyer, kitorang ni di klasifikasikan sbg wakil puteri dari BP (Batu Pahat). ahahhaaa..klako jek…padahal aku nih mendaftar sbg ahli puteri pn x pnah….

kitorang pegi dlm 2 kete….smpai ngam2 org tengah azan….nmpak la mase tu pak lah ngan konco2 nye dtg naik kete itam berkilat yg driver nye macam mabuk jek…….

smpai2 terus berbuka….tapi mase ni mkn x sakan lagi la…kitorang smpai agak lambat dan berbuka puasa dgn air sejuk jek…..pastu terus pegi solat kat umah MB tu…..huuhhh…dia nye rumah canteekkkkk sgt…… 4~5x lbih besar dari umah aku….hukhukkk…..😛

tmpat mkn dia    hall??

lepas solat…kitorang tiba ke event yg di nanti2….MAKAN…..mmg niat kitorang untuk MAKAN BANYAK-BANYAK termakbul malam tu sebab meja yg sepatutnye di isi 10 org cume ade 7 org jek…..ape lagi….dgn tanpa segan apa lagi silunya, kitorang pn MAKAN la…….hmmmm…..ade ikan besar masak kari……sambal udang….daging goreng kicap…..telur asin…ayam goreng….sayur campur….rojak….nyum…nyummmm……hidangan plak dh siap2 di hidang atas meja…so nye xpayah la kitorang nk beratur (utk buffet) sume nye ade org yg serve….😛 WooWwww…..

MAKAN      MAKAN    MAKAN

lepas mkn agenda disambung dengan semayang isya’ ngan solat trawikh….skali lagi kitorang masuk umah yg besar tu……hahhhaaa…..pastu kitorang pn dengar la ucapan dr MB Johor ngan Pak Lah……smbil2 tu….MAKAN lagi….supper la plak….mkn roti…sup…..samosa…..dgn kopi o….

dah habishh

mase tu ramai gak org yg da balek…tapi kitorang still ade satu lagi mission yg kene slesaikan….mission yg x dirancang….kitorang kene dok semeja ngan ketua2 bahagian puteri umno bagi menggantikan mereka2 yg da balek…..hahhaaa….xtau la nk kate ape….di beri penghormatan ke diberi kesempatan…..🙂 yang pasti nye bile dh semeja dgn ketua2 puteri tu….skali lagi la kitorang MAKAN……hahhahaaa…….😛 mmg berat la perut…smpai plan nk mkn berger 7E pn dibatalkan sbb masing2 da kekenyangan……huuuhhhh…..

aku smpai umah dekat kul 11.30…….kenyang yg teramat smpai aku tidoq dgn lena nya…………😛

pak lah?

0 Responses to “saujana”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: