yesterday and today

yesterday

hye everibadi….smlm miss la nk update blog..nk open blog pn xde mase….kenapa?? smlm aku cbuk jadik operator…kene buat rework model fax yg katanye the smallest fax machine in the wold….uhuhuuu….πŸ˜‰

tapi aku xpaham la PCM ni…buat keje kelam kabut pastu bile dh nk tibe mase, byk plak quality issue yg kuar….ntahpapejela….

hm…bebalek pade cite asal….so smlm aku ngan pza ngan chan buat la rework utk model nih….kul 8.15 kitorang dh turun production…dpt briefing ckit pstu start dok line….aku jadik org ke2 dlm line A…..Hm….pada aku keje nye ok la….just tanggalkan tape biru, pastu check button ngan shading sheet….tapi something wrong somewhere……aku mmg xpnah dok kat production PCM nih…aku xpnah dok mengalami rutin harian diorang…..so..masalah timbul time nk smayang bile aku nk smayang zohor time rehat 3.30 pastu nk kene bgtau diorang yg aku masuk lambat ckit la…..hm….aku ckp pada aku ok la……x alih2 bleh plak kene sound dgn mamat yg BAJET kat ctu….huuuhhh…sekaligus membuat kn aku rase nk melenting…naik hangin satu badan….chehhh…..hampeh…hampas klapa punye worang……..

lepas jek smayang tu, aku mmg dh xde ati nk buat keje2 merework lagi…aku buat dgn slow smpai satu line tu nmpk kosong jek xde barang…..boring, geram, bosan, ngan penat yg melampau2 lagi melambatkn keje aku yg mmg dh rase xbape nk ikhlas aku buat tuh…..

lastly by 5.30 aku dh naik atas…xsempat nk tunggu ape2 speech dr mamat2 BAJET tuh……ntah la…..dlm hati aku sbnonye rase serik nk turun buat rework nih……😦

today

hahhaaa…..πŸ˜› hari ni aku ngan memember kotak aku sume pegi supplier kat kluang….Salju printing tempat kitorang print OI yg kitorang buat……best gak melawat smbil blajar nih…..ye la….dlm pade keboringan xde keje kat opis nih, sronok gak dpt bejalan2 ngan kengkawan se opis….

lagi bertambah best dgn ketiadaan boss al unta….hahhaaa….mmg freedom giler laa…πŸ™‚ smpai opis pn awal….dkat kul 4 la lbeh kurang……tu yg aku smpat nk menjengok blog aku and gengsz2 aku sume….πŸ™‚ ptg nye as usual la aku akn ke JJ…..πŸ˜›

0 Responses to “yesterday and today”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: