ME and MYSELF

Hye…..!!… )

Named siti syahizan….tapi org call aku yann….well…..aku anak ke 2 dr 4 beradek……1st one my elder brother named Mohd Razim Fitry……kami sume panggil dia abang razim….2nd is me……the 3rd one is my adek pempuan….named Siti Syariah……we call her kak syer…..and yhe last one my adek lelaki yg bongsu yg nakal tapi baik and kadangkala menghormati kakak2 dan abangnye nih…….mohd hafifi faeez…..kami panggil dia epi…….

My father Suleiman Hashim and my mother Hadijah Seran…..all of us live at No 6 Jalan Pertanian 31 Taman universiti…..Home sweet home…… ) Aku dh tinggal kat tmn u tu dekat 15 tahun…..kirenye antara pioneer kat ctu la…..kat ctu gak la aku dpt seorang kwn baik nama dia sahasuhana atau lebih glamour dgn nama saha……..kitorang kenal pn mase aku dh kelas darjah6…..mmg rapat giler…..

cite pasal sekolah ni…..hm…..byk skolah aku blaja……..memula mase aku darjah 1 smpai darjah 5..aku sekolah kat sekolah kebangsaan taman sri skudai….pastu darjah 6 aku sekolah kat sekolah kebangsaan taman universiti1…

Naik sekolah menengah aku dh masuk hostel….berbekalkan 4A dlm UPSR……aku dapat la blajar kat sekolah yg bleh dianggap mcm asrama penuh gak la…..nama sekolah aku tu unik ckit….Kolej Tunku Ampuan Mariam….unik kn….. ) aku mmg amik aliran agama…..jangan xpercaya sbb subjek yg paling aku minat mase tu….bahasa arab dgn sains…..hehhe ) kire tiap kali exam mmg aku scorer la….ujung form 1, sekolah aku pindah tapak dari kat tgh2 bndar JB ke Taman Johor Jaya……nama sekolah pn dah bertukar ke Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Johor Bahru…….kat sekolah ni mmg aku minat blaja la…..walaupun nakal2 gak sesikit (adat la org dok ostel… ) )  result aku xpnah nk drop…..hehhee… ) lupe plak nk cite…mase kat sekolah ni aku pkai tudung labuh tau….ala2 alim gitu…..ujung lengan baju pn ade butang…..hehhee… ) tapi stat form 3…aku da pandai wat cutting tudung…..nampak cm labuh…tapi pendek sbnonye tudung tuuu……sekolah aku ni gak asal nye sume pempuan…..mase aku form 3 tu gak la…bebudak lelaki dr sekolah menengah tasek utara dtg…..dh x bebas la pergerakan kitorang lepas tu…..hm……aku end up dgn result PMR yg agak best gak la….8A 1B……..agak mengecewakan sbb B tu subjek Bahasa Arab…. ( antara subjek yg aku target bleh score…….dgn sbb penyesalan itu la….aku give up untuk tinggalkan bahasa arab…. (ala2 merajuk la….chehhh!!!) ;)  aku pn pegi la skolah lain…….

alkisah antara byk2 yg aku apply…aku diterima kat Sekolah Menengah Teknik Bukit Piatu Melaka…..hehhe…saja je cari jauh ckit…..bukan nye takde teknik kat JB tu….. ) tapi lepas seminggu aku dftar kat sekolah teknik tuu…dapat plak tawaran ke MRSM Muadzam Shah Pahang……aku exited la dpt MRSM…..tapi disebabkan mak bapak aku dh byk labur duit kat sekolah teknik……aku terpaksa la lupekan hasrat aku nk ke MRSM….. ( aku amik kos letrik kat sek ni…..tapi malangnyer aku x menggunakan sepenuh peluang yg aku ade kat ctu….aku byk main2……byk buat masalah disiplin……uhuhuu……pendek kate aku mmg menyesal bile pikir2 balek perangai aku mase kat ctu…….end up…aku cume dpt 3A je dlm SPM……nsib baik xde yg terkantoi……

hm…..nk apply u…dh terasa susah….dgn 3A yg aku ade tu……aku layak nk amik diploma jek…..walaupun degree sbnonye layak tahap cukup2 mkn…..tapi aku xnk amik risiko……aku diterima kat UTM KL Jln Semarak kos letrik perhubungan….aku minat subjek eletrik mase tu……kebetulan plak 3A aku dlm subjek Matematik, Pendidikan Islam dgn Pengajian Kejuruteraan Eletrik Eletronik…..hm…aku menghabiskn 3 tahun kat UTM…….End up dgn result yg pade aku ok laa……

Lepas dr diploma tu…aku sbnonye ditawarkn sambung degree dlm pendidikan eletrik….tapi disebabkan nk membantu family……aku pendamkn aje hasrat aku tu……so….bermula la episod nk carik keje…..huuhhh….start dgn keje sbg cashier kat satu pasaraya kat tmn u…..pastu aku di naik kn ke data entry clerk….maybe sbb aku ade kemahiran dlm komputer berbanding member2 yg lain….kire aku mase tu antara org kepercayaan la kat pasaraya tuuu….kuikuikuiii…… )  tapi lepas tu aku berhenti sbb ade salah faham antara pekerja….

aku teruskan ’kerjaya’ aku dkt kedai motor…’Soon Lee Motor and Enterprise’ kat cni aku jadik kerani…dekat setahun gak aku keje ctu……dalam pada tu…aku tetap riki2 keje lain yg lebih sesuai dgn cert yg aku ade……lastly….aku dpt la tawaran ke kilang Panasonic nih…. )  dgn jwtn sbg technician…..alhamdulillah dh setahun aku keje cni…..persekitaran ok…..member2 sekerja sume ok……keje kat cni la yg membolehkn aku blaja dan buat satu blog nih…..ehehhe… ) ok……

tu la je cerita aku yg ringkas……ringkas baru tu……kalu detail…..mahu patah jari2 aku ni menaip…..maklum la….idop pn dh 23 tahun…… ) hm…..ok…..salamszzzz…… )  

1 Response to “ME and MYSELF”


  1. 1 unknown December 2, 2008 at 4:15 am

    cter akak lebih kurang cam saya..
    huhu..
    duk jb..tp gatal2 apply teknik melaka walopun teknik jb tue dekat ngan umah saya..
    saya amek aliran pertanian..
    best duk teknik melka..
    and saya jugak dpt twrn gi mrsm muadzam shah..
    tapi masa tengahan tahun..
    saya gi jugak walopun ati xnak gi terpaksa pegi sebab ayah sruh…
    smpat lah duduk 2 minggu..
    haha..pndah teknik balek..
    tapi ckp kat akak…ostel teknik lebih baek dari ostel mrsm tue..
    huhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: